Artikler

20. oktober 2013

Stamfiske 2013

Kultiveringsgruppa har på tre helger gjennomført og så langt avsluttet fiske etter stamlaks. Opp til 30 medlemmer av kultiveringsgruppene i Lågens Framtid og Lardal Jeger og Fisk har til tider vært i aktivitet.

 Medlemmene i kultiveringsgruppa har utført en fabelaktig jobb og iløpet av 5 fiskedager har det blitt kjørt opp 64 laks til stamfiskhuset på Persplass.

 Den siste dagen(fiskedag nr. 6) ble kultiveringsgruppa delvis permitert og erstattet av unge, lovende entusiaster fra ungdomsgruppene i lokale jeger og fiskerforeninger. Det ble kjørt opp to hulakser som disse skal få følge fra stryking, til yngelutsetting og yngeltelling.

Ny opplevelse under stamfiske var at hulaksene var betydelig lettere å lure enn hannlaksene. Det bruker absolutt å være omvendt.

Ivrige ungdommer fra Tjølling og Lardal trosset denne søndagens snøbyger og blåst…

Ekstra morro at Ungdommen fra Tjølling Jeger og Fisk også i år klarte å sikre «ungdomslaks» de kan følge videre i kultiveringen!

Mens de voksne var mest opptatt av mat…. viktig det å 🙂

Se flere bilder fra stamfisket HER.

Årets stamfiske ble greit gjennomført, selv om vi ble litt betenkte da det var litt tregt første dagen da vi hadde flest folk ute å fisket. Vi har stort sett vært på alle kjente fiskeplasser å tatt ut fisk, men foreløpig konklusjon er lite fisk fra Naugslågen og nedover og brukbart med fisk i stedene ovenfor.

Stamlaksen står i stamfiskhuset til den blir klar for gyting. Vi regner med å stryke første halvdel av november.