Artikler

12. mars 2011

Klekkeriet fylt opp med lakseyngel

Klekkingen av lakseyngel ferdig med tilnærmet lik 100% overlevelse så langt.Etter en lang og kald vinter oppleves vårens sikreste tegn. Ved klekkeriet for lakseyngel på Grini er alt så godt som ferdig klekket. Det ser ut som om befruktningsprosessen har gått bra og overlevelsen er høy så langt.

Stort sett alt har klekket. Kun enkelte som holdt på å klekke mens vi holdt på i klekkeriet på lørdag. Tydelig å se ferdig utviklet foster i de få eggene.

Alle tomme rognskall suges opp ved hjelp av hevertmetoden. Tomme rognskall og eventuelle døde yngel eller egg kan være grobunn for uønsket sopp i karene.

Mye jobb å gå over alt med suging av tomme rognkorn, men plassen begrenser litt hvor mange som kan delta hver gang. Her lærer et nytt, engasjert medlem av kultiveringsgruppa litt om røktejobben.

Flott at rettighetshavere stikker innom og ser hva vi driver med i kultiveringen. Engasjerte og interesserte grunneiere er bare positivt.

Yngelen har plommesekken som næringsgrunnlag frem til insektene begynner og klekke på bekkene. Går det for lang tid så må vi begynne og fore i karene. Matten til venstre i bildet er lagt ned for at de skal ha mulighet for å tilfredstille sitt instinktive behov for ly og skjul.


lagens-framtid.no/Sverre Martin Sørensen