Artikler

3. oktober 2010

Årets stamfiske er i gang

Stamfisket etter laks i Numedalslågen er i gang.

Årets fiske etter stamlaks fra Numedalslågen startet denne helgen – lørdag 02.10 og varer frem til laksen vi trenger frem til stryking i November er på plass i stamfiskehuset i Hvittingfoss. 25 mann på lørdag og 15 mann på søndag trosset til dels mye vær og vind for å bidra til det viktige arbeidet med å få stamlaksen i hus. 30 laks så langt etter første helgen er en god start tross alt, selv om det store flertallet er hannlaks. Dette bruker erfaringsmessig å rette seg opp utover i stamfisket. men vi lever i spenning angående hulaksandelen da det er rapportert merkverdig lite hulaks(utsatt laks) mot slutten av fiskesessongen.

Alle som deltar må gå gjennom prosedyrene for hvordan man fisker og håndterer laksen under stamfisket.

Undertegnede hadde en begivenehetsrik start med masse laksekjenning på Stubben den første lørdagen. Videoen under viser at vi fisker i par(to og to) og akkurat denne laksen måtte vi slippe ut pga fare for sopp på denne og øvrige lakser i stamfiskekarene da den hadde betydelige sår under buken og kjevepartiet.

En stamfisker trosser vær og vind for en viktig sak – det er HELT klart. At det er for spesielt interesserte – det får så være…

30 laks er fraktet opp i stamfiskekarene denne helgen. Viktig med en bra start, da det er meldt betydelig med nedbør de nærmeste dagen. Med fare for flom er det noe usikkert hva som skjer neste helg.

lagens-framtid.no/Sverre Martin Sørensen